Naar de inhoud
LearnWorkly

Overzicht van instellingen4 min lezen

Klasinstellingen

Alles op een klaspagina: naam, taal van het leerlingscherm, klascode, deelnamelink en QR-code, leerlingen, persoonlijke links, contact-e-mailadressen en gedeelde documenten.

Open Klassen in het menu en klik op een klas. Om er een te maken, druk je op Nieuwe klas, typ je een naam en druk je op Maken. Elke klaskaart op de pagina Klassen toont de naam, het aantal leerlingen en de klascode.

Een klaspagina: de naam van de klas, Taal van het leerlingscherm, de klascode met Deelnamelink kopiëren en Deelnamescherm tonen, de kaart Activiteit toewijzen, Documenten en de lijst Leerlingen met persoonlijke links.

Kop van de klas

InstellingWat het doetStandaardAbonnementen/limieten
Klas hernoemenIn het menu met drie puntjes naast de klasnaam. De klascode verandert niet.De naam die je hebt getyptAlle abonnementen. Tot 120 tekens
Klas verwijderenLeerlingen kunnen de klas niet meer openen, en hij verdwijnt uit je klassen en opdrachten. Zie Klassen en leerlingen beheren.Alle abonnementen. Onbeperkt aantal klassen bij elk abonnement
Taal van het leerlingschermWat leerlingen van deze klas zien, en de e-mails die naar hen en hun ouders worden gestuurd. Meteen opgeslagen. Zie Taal van de klas.EngelsAlle abonnementen. 18 talen
KlascodeLeerlingen gaan naar het deelname-adres en voeren hem in. Zes tekens, zonder tekens die makkelijk te verwarren zijn, zoals 0, O, 1 en I. Hij kan niet worden gewijzigd.Aangemaakt met de klasAlle abonnementen
Deelnamelink kopiërenKopieert een link die de deelnamepagina opent met de code al ingevuld.Alle abonnementen
Deelnamescherm tonenVolledig scherm met het adres, de code en een QR-code om met een telefooncamera te scannen, plus Deelnamelink kopiëren. Druk op Esc of de sluitknop om het te verlaten.Alle abonnementen

Toewijzen en documenten

InstellingWat het doetStandaardAbonnementen/limieten
Activiteit toewijzenKies een activiteit, een modus en Opties. Alle opties staan in Opdrachtinstellingen.Eigen tempoAlle abonnementen. Onbeperkt aantal open opdrachten
DocumentenBestanden en links die leerlingen altijd op hun klaspagina vinden. Met Documenten toevoegen kies je Wie het kan zien (Hele klas of Enkele leerlingen) en Tonen vanaf een datum. Zie Documenten delen.Hele klas, nu zichtbaarAlle abonnementen. Opslagruimte hangt af van het abonnement
DocumentmenuDetails en wie het opende, Downloaden (alleen bestanden, geen links) en Hier niet meer delen (het bestand blijft in je documenten). De oog-teller laat zien hoeveel leerlingen het hebben geopend.Alle abonnementen
Toegewezen aan deze klasElke opdracht van de klas, met de modus, datum, inleverdatum en Open of Gesloten. Klik op een opdracht om de liveweergave te openen.Alle abonnementen

Leerlingen

InstellingWat het doetStandaardAbonnementen/limieten
Leerling toevoegenTyp een naam en druk op Enter of de plusknop. Leerlingen die met de code meedoen, worden automatisch toegevoegd.Free 10, Solo 50, Pro 1.000 leerlingen over alle klassen samen; Academy volgens contract
Persoonlijke linkKopieert de eigen link van de leerling. Daarmee komt hij of zij op een ander apparaat terug in hetzelfde account, zonder de klascode.Alle abonnementen
HernoemenIn het menu met drie puntjes naast de leerling. Handig als een leerling met een bijnaam heeft meegedaan.Alle abonnementen. Tot 60 tekens
VerwijderenVerwijdert de leerling en al zijn of haar werk uit de klas; de persoonlijke link werkt niet meer. De leerling telt niet meer mee voor je leerlingenlimiet.Alle abonnementen
Naam van de leerlingOpent de leerlingpagina met scores, vaardigheden, contactgegevens en ouderrapporten.Alle abonnementen

Contactgegevens (op de leerlingpagina)

InstellingWat het doetStandaardAbonnementen/limieten
E-mailadres leerlingVoor volwassen leerlingen: e-mails over opdrachten, e-mails over feedback en herinneringen.LeegAlle abonnementen. Herinneringen: Solo, Pro en Academy
E-mailadres ouderVoor kinderen: herinneringen over de inleverdatum en voortgangsrapporten. Ouders krijgen nooit de persoonlijke link van de leerling.LeegAlle abonnementen. Rapporten en herinneringen: Solo, Pro en Academy
Ik heb toestemming om deze adressen te e-mailen (voor een kind: van een ouder of voogd).Moet zijn aangevinkt voordat een nieuw adres kan worden opgeslagen. Als je alle adressen verwijdert, wordt ook de toestemming verwijderd.Niet aangevinktAlle abonnementen
Contactgegevens opslaanSlaat de adressen op. Een adres waarmee de afmeldlink is gebruikt, staat op Afgemeld.Alle abonnementen

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als mijn leerlingenlimiet is bereikt?

Je kunt geen leerlingen meer toevoegen, en een leerling die met de code meedoet, ziet “Deze klas is vol. Vraag het je docent.” Als je een leerling verwijdert, komt er een plek vrij.

Verandert het wijzigen van de taal van de klas mijn vragen?

Nee. Het verandert de knoppen en meldingen die leerlingen zien en de e-mails. Je vragen worden precies getoond zoals je ze hebt geschreven.

Voor het laatst gecontroleerd met de app op 11 november 2026.

Gerelateerde artikelen