Naar de inhoud
LearnWorkly

Feedback en nakijken1 min lezen

Reageren op leerlingen en hun antwoorden zien

Leerlingen kunnen reageren op je feedback bij elke vraag. Zie waar een leerling heeft teruggeschreven en zet het gesprek voort, één vraag tegelijk.

Feedback in LearnWorkly werkt in twee richtingen. Zodra je feedback op een antwoord hebt gegeven, kan de leerling eronder reageren, bijvoorbeeld om zijn of haar denkwijze uit te leggen of een vraag te stellen. Elke vraag heeft een eigen gesprek, dus er raakt niets door elkaar.

Hoe een gesprek werkt

  1. 1

    Jij stuurt feedback

    Open het antwoord van de leerling in de liveweergave en stuur een opmerking, een spraakbericht of een tekening.

  2. 2

    De leerling reageert

    Onder de vraag, in het vak Feedback van de docent, typt de leerling bij Reageer op je docent… en drukt op Versturen.

  3. 3

    Je ziet de reactie

    Op de kaart van de leerling staat een label nieuw, en in het Cijferoverzicht verschijnt een stip in de cel van die vraag.

  4. 4

    Jij antwoordt

    Open het antwoord. Het hele gesprek staat onder Gesprek; schrijf je antwoord en druk op Versturen.

Goed om te weten

  • Leerlingen kunnen reageren zodra er feedback van jou op die vraag is; ze kunnen zelf geen gesprek beginnen.
  • Leerlingen reageren schriftelijk. Spraakberichten en tekeningen zijn voor jouw feedback.
  • Reacties verschijnen in je liveweergave zodra ze zijn verstuurd, zonder te vernieuwen.
  • Leerlingen kunnen reageren terwijl ze werken, nadat ze hebben ingeleverd en nadat de opdracht is gesloten.
De liveweergave met één kaart per leerling bij een tekenvraag, met op elke kaart de naam van de leerling, de status en een score of het label Na te kijken.

Veelgestelde vragen

Krijg ik een e-mail als een leerling reageert?

Nee. Reacties verschijnen in de liveweergave van de opdracht, met een label nieuw op de kaart van de leerling.

Kunnen andere leerlingen het gesprek zien?

Nee. Elk gesprek is alleen tussen jou en die leerling.

Voor het laatst gecontroleerd met de app op 11 november 2026.

Gerelateerde artikelen